Beroepsopleiding (sport)massage voor honden - versneld traject

Net als mensen kunnen honden ook even niet zo lekker in hun vel zitten, soms ook letterlijk. Het kan zijn dat je hond zich niet fit voelt en een periode van veel stress achter de rug heeft, of dat hij fysiek iets mankeert en bijvoorbeeld een blessure heeft.

In de beroepsopleiding sportmassage voor honden wordt je opgeleid tot sportmasseur voor honden.
Je leert alles over hondenmassage en om deze therapievorm in te kunnen zetten in je praktijk of voor je eigen hond(en).

Een opleiding waarin je echt leer hoe je klachten bij de oorzaak kunt aanpakken, omdat je leert over de hond als geheel en vanuit verschillende invalshoeken.

 

Versneld traject

Waarom een versneld traject? Speciaal voor studenten met voorkennis over anatomie en/of massage hebben we het versneld traject ontwikkeld. In een klein groepje (max. 3 tot 4 personen) behandelen we de lesstof in een kortere tijd. Dit kan omdat alle deelnemers al enige voorkennis hebben. Door te werken met een kleine groep is er voldoende persoonlijke begeleiding voor iedereen.

In het versneld traject behandelen we dezelfde lesstof als in de reguliere opleiding. De modules bestaan uit 5 lesdagen, incl. het examen. Na het afronden van het examen ontvang je hetzelfde certificaat als de reguliere opleiding.

Voor wie is het versneld traject geschikt?
- Je hebt al een vooropleiding als massagetherapeut of andere therapie vorm voor honden
- Je bent werkzaam met honden en hebt al kennis over anatomie en/of massage.
- Voorbeelden zijn: paraveterinair, trimmer, instructeur, etc.
- Je bent werkzaam als humaan masseur/therapeut of masseur/therapeut voor andere dieren, bijvoorbeeld paarden.

Het versneld traject is pittig en vraagt wat meer thuisstudie, maar met de juiste intentie en passie voor honden gaan we er samen voor zorgen dat iedereen de opleiding succesvol kan afronden!

Twijfel je of het versneld traject geschikt is voor je? Stuur gerust een berichtje of bel dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

 

Wat is sportmassage? Is dat voor iedere hond?

Wat is sportmassage? Heel vaak wordt sportmassage in verband gebracht met sport of sporthonden. Maar de term sportmassage zegt juist iets over de massage techniek. Sportmassage is een diepe massage techniek die bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren en beweging. Daarbij wordt er afgewisseld met diepe, langzame of juist ritmische massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor een betere circulatie en een sneller herstel.
 

Voor welke hond is een sportmassage geschikt?

Een sportmassage is geschikt voor iedere hond (of mens)! Het is geschikt voor een sporthond, maar ook juist voor een 'niet sporthond'. Sportmassage heeft een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor honden die klachten hebben door overbelasting, stress, gedragsproblemen of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en verminderd pijn.

 

Een sportmassage wordt dus toegepast om het herstel van het lichaam te bevorderen, pijn te verlichten, zorgt voor ontspanning en helpt stress te verminderen. Het zorgt voor een betere circulatie en stofwisseling. Ook kan sportmassage blessure of klachten voorkomen en helpt het je hond beter in zijn vel te zitten!

 

 

Naast de sportmassage gaan we ook dieper in op integratieve en intuïtieve massagetechnieken. Je leert hierbij te werken met diverse technieken, energie, trauma release en een behandeling op maat te maken. Ook gaan we aan de slag met essentiële oliën en de toepassing van edelstenen en mineralen tijdens de massage behandeling.

De beroepsopleiding tot sportmasseur voor honden is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als masseur voor honden.
Na de opleiding kun je aan de slag als masseur voor honden in je eigen praktijk, binnen een (paramedisch) team of in samenwerking met andere therapeuten of specialisten.

Tijdens de opleiding leer je de benodigde kennis over de anatomie, fysiologie en beweging van de hond. Daarnaast gaan we aan de slag met diverse thema's rond gezondheid en welzijn. Tijdens de opleiding is er ruime aandacht voor de praktijk. De praktijk wordt verzorgd door docenten met jaren ervaring in het vak. En natuurlijk niet te vergeten de vele honden die ons als leermeesters de weg wijzen!

 

Kennis delen

Ik, Sandra, ben sportmasseur/bewegingstherapeut voor hond en paard, ben werkzaam als docent en run het opleidingscentrum sportmassage voor honden.nl
Ik heb een passie voor dieren, anatomie, beweging en hun gezondheid. Dit blijft ook altijd de leidraad in mijn werk en ontwikkeling.
Elke dag blijf ik me verbazen wat er mogelijk is en hoe dieren kunnen herstellen of hoe we ze kunnen ondersteunen. Er is veel meer mogelijk dan we vaak denken!

In mijn werk als paraveterinair zag ik veel honden met klachten die niet goed konden worden opgelost. In mijn werk als masseur wist ik dat ik veel van deze klachten kon verminderen of zelfs verhelpen. Ik besloot het roer om te gooien en ben fulltime aan de slag gegaan als masseur voor paard en hond en als docent voor de opleidingen.

Ik ben nog steeds heel blij dat ik deze stap heb gemaakt. Ik ben nog iedere dag werkzaam als therapeut en docent en ik wil graag mijn passie, kennis en jarenlange ervaring met jullie delen en je meenemen in de wereld van de hondenmassage.

 

Indeling van de opleiding

Module 1 versneld:

Dag 1: Theorie sportmassage en start met de sportmassage in de praktijk + theorie anatomie en fysiologie, afgewisseld met praktijk voelen, palperen en vergelijken
Dag 2: Sportmassage in de praktijk, massage van de voorhand en rug + sportmassage in de praktjik, massage van de achterhand
Dag 3: Mobiliseren en stretchen
Dag 4: Casussen en oefendag
Dag 5: Examen

Module 2 versneld:

Dag 1: Integratieve massage, nieuwe handgrepen en technieken
Dag 2: Theorie en massage van hoofd en hals
Dag 3: Theorie wervels, gewrichten en gewrichtsproblemen + palperen, checken en massage nieuwe handgrepen wervels en gewrichten
Dag 4: Integratieve massage in de praktijk + casussen en intervisie
Dag 5: Examen

Denk je toch dat het versneld traject te pittig is en wil je de reguliere opleiding volgen? Of heb je nog weinig voorkennis over anatomie en/of massage? Klik dan hier voor meer informatie over de reguliere opleiding sportmassage voor honden..

 

Praktische informatie

Vooropleiding versneld traject: deze opleiding wordt gegeven in een versneld traject voor deelnemers met voorkennis over anatomie en/of massage.
Bijvoorbeeld: wanneer je al werkzaam bent met honden, paraveterinair, trimmer, humaan masseur, etc.
Twijfel je of het versneld traject geschikt is voor je? Stuur gerust een berichtje of bel dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Voor deelname aan module 2 is het afronden van module 1 vereist.

Duur van de opleiding:
Module 1: 5 lesdagen, incl. examen.
Module 2: 5 lesdagen, incl. examen.

Les locatie en tijden:
Lestijden: van 10.00 uur tot 15.00/16.00 uur, de examen dag van 10.00 uur tot +/- 14.00 uur.
Locatie: Weert

Docent(en): Sandra Vinken, geassisteerd door Dorien van de Weyer

Studiebelasting: Na iedere lesdag krijg je huiswerk mee naar huis.
De studiebelasting van het huiswerk is ongeveer 4 uur per week.

Studiemateriaal: Het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag van de module.
Je ontvangt een uitgebreid naslagwerk in de vorm van een reader.

Voor het volgen van de opleiding is geen eigen hond nodig.
Er zijn een aantal lessen waar het mogelijk is een eigen hond mee te nemen, maar dit is niet noodzakelijk.
We hebben gelukkig een heleboel honden die graag langskomen als oefenhond!

Het examen: De laatste dag van iedere module is het examen.
Het examen bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen.
Na het behalen van uw examen ontvangt u het certificaat:
Na module 1: sportmassage voor honden
Na module 2: integratief masseur voor honden
Na module 3: intuïtief masseur voor honden.
Na het behalen van module 1 kunt u al aan de slag als masseur voor honden.
U kunt zich registreren als licentiehouder bij sportmassage voor honden.nl, meer informatie op de pagina licentiehouders.

Je investering:
Versneld traject prijs per module: €800,-
Hierbij inbegrepen: reader, examen, koffie, thee en fris.

 

Data versneld traject module 1:
5 woensdagen: 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9 juni 2021.

Data versneld traject module 2:
5 woensdagen: 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli en 28 juli 2021.

 

Inschrijven of meer informatie

Wil je graag inschrijven voor de opleiding? Via de onderstaande inschrijf link kun je inschrijven voor een losse module, alledrie de modules samen (jaartraject) of voor het versneld traject.

Heb je interesse in de opleiding, maar wil je graag eerst persoonlijk contact om af te stemmen of de opleiding en het opleidingcentrum bij je passen?

Heb je nog vragen over de opleiding?

Neem gerust contact op via e-mail, whats app of telefoon!

Tel. +31 (0)6-43418376
E-mail: info@sportmassagevoorhonden.nl

© 2018 - 2021 Sportmassage voor honden .nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel