Cursus functional- en medical taping voor honden

Het tapen van honden is een nieuwe, maar zeer effectieve behandelmethode. Het is een mooie aanvulling op de massage behandeling, de training en het onderhoud van de hond. Taping kan worden ingezet bij pijnbestrijding, spier– of gewricht ondersteuning, naast revalidatie, ondersteuning van het lymfestelsel, huid en fascia, ter voorkoming van blessures en als ondersteuning in de training.

Inhoud van de opleiding: 

Je leert het toepassen van taping bij honden. We gaan aan de slag met verschillende technieken: spiertapen, ligamenttape, gewricht ondersteuning, triggerpoint tapen, huidondersteuning, fascia, etc.
Ook komt de lymfe taping aanbod waar je ook meer leert over de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel.

Tijdens de 3 dagen wisselen we theorie af met praktijk. De toepassing in de praktijk is ontzettend belangrijk. Vooraal omdat we willen tapen wat de hond nodig heeft.
We beginnen met de hond bekijken, afvoelen, testen en vanuit daar gaan we een doel stellen. De tape heeft heel veel toepassingen, het moeilijkste is je prioriteit stellen en uitzoeken welke tape daar het beste bijpast. Juist aan of ontspannen, stimuleren wat nodig is, waardoor de hond zich op een correcte manier kan en mag bewegen. En wanneer er weer een stukje groei is dan kun je het plan aanpassen.

Na afloop van de 3 dagen ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Praktische informatie

Vooropleiding: voor deze cursus is geen vooropleiding nodig, alleen affiniteit met honden.
Heb je geen kennis over de anatomie en beweging van honden? Dan is het een pittige cursus, maar met thuisstudie is het te doen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de toepassing van taping bij de hond.

Docent(en): Sandra Vinken
Duur van de opleiding: 3 dagen, bestaande uit zowel theorie als praktijk.
Lestijden: van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Locatie: Weert of Nederweert, afhankelijk van de grootte van de groep.

Studiebelasting: Na iedere lesdag krijg je huiswerk mee naar huis.
De studiebelasting van het huiswerk is ongeveer 4 uur per week.
Studiemateriaal: Het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag. Je ontvangt een uitgebreid naslagwerk in de vorm van een reader.

Prijs voor 3 dagen bedraagt: €350,-
Hierbij inbegrepen: reader, koffie, thee en fris.

Eerst volgende data:
Maandagen 13 september, 27 september en 11 oktober 2021.

© 2018 - 2021 Sportmassage voor honden .nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel