Beroepsopleiding (sport)massage voor honden

Net als mensen kunnen honden ook even niet zo lekker in hun vel zitten, soms ook letterlijk. Het kan zijn dat je hond zich niet fit voelt en een periode van veel stress achter de rug heeft, of dat hij fysiek iets mankeert en bijvoorbeeld een blessure heeft.

In de beroepsopleiding sportmassage voor honden wordt je opgeleid tot sportmasseur voor honden.
Je leert alles over hondenmassage en om deze therapievorm in te kunnen zetten in je praktijk of voor je eigen hond(en).

Een opleiding waarin je echt leer hoe je klachten bij de oorzaak kunt aanpakken, omdat je leert over de hond als geheel en vanuit verschillende invalshoeken.

 

Voor wie is deze opleiding geschikt?

- Als je al een tijdje voelt dat je met honden wil werken, maar dat je nog niet goed weet welke manier het beste bij jou past.
- Als je zelf een hond hebt waar veel mee aan de hand is, en je echt diepgaande kennis wil voor het ondersteunen van jouw hond. Waarbij je dit eventueel in de toekomst ook voor andere honden kunt inzetten.
- Als je werkzaam bent als humaan masseur of therapeut en dit graag bij honden toe zou willen passen. Of misschien wel de combinatie hond en de eigenaar.
- Als je intensief met je honden werkt en ze graag zelf wil kunnen ondersteunen om ze zo lang mogelijk gezond en fit te houden.
- Als je sport met je honden, maar graag meer diepgaandere kennis wil over hoe je honden kunt helpen met eventuele klachten of problemen en ze zo lang mogelijk fit wil houden.
- Als je op dit moment een eigen praktijk hebt en met andere dieren werkt, bijvoorbeeld paarden, en je nu ook honden zou willen toevoegen.
- Als je momenteel werkzaam bent als trimmer en je praktijk wil uitbreiden of naast het trimmen ook op een andere manier met honden aan de slag wil. Je voelt in je vak heel veel bij de honden en kunt dit heel mooi combineren met het behandelen van de klachten of problemen van de hond. Je kunt je vertrouwde klanten een extra dienst of totaalpakket aanbieden.
- Als je op dit moment werkzaam bent als paraveterinair of dierenartsassistent en een extra dienst aan wil bieden in de praktijk of naast je werkzaamheden in de dierenartspraktijk.

 

Ben je vooral gek op je eigen hond of wil je een basis ontspanningsmassage voor de hond leren? Dan is de cursus hondenmassage voor je eigen hond meer geschikt, klik hier voor meer info over de cursus.

 

Wat is sportmassage? Is dat voor iedere hond?

Wat is sportmassage? Heel vaak wordt sportmassage in verband gebracht met sport of sporthonden. Maar de term sportmassage zegt juist iets over de massage techniek. Sportmassage is een diepe massage techniek die bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren en beweging. Daarbij wordt er afgewisseld met diepe, langzame of juist ritmische massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor een betere circulatie en een sneller herstel.
 

Voor welke hond is een sportmassage geschikt?

Een sportmassage is geschikt voor iedere hond (of mens)! Het is geschikt voor een sporthond, maar ook juist voor een 'niet sporthond'. Sportmassage heeft een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor honden die klachten hebben door overbelasting, stress, gedragsproblemen of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en verminderd pijn.

Een sportmassage wordt dus toegepast om het herstel van het lichaam te bevorderen, pijn te verlichten, zorgt voor ontspanning en helpt stress te verminderen. Het zorgt voor een betere circulatie en stofwisseling. Ook kan sportmassage blessure of klachten voorkomen en helpt het je hond beter in zijn vel te zitten!

Naast de sportmassage gaan we ook dieper in op integratieve en intuïtieve massagetechnieken. Je leert hierbij te werken met diverse technieken, energie, trauma release en een behandeling op maat te maken. Ook gaan we aan de slag met essentiële oliën en de toepassing van edelstenen en mineralen tijdens de massage behandeling.

De beroepsopleiding tot sportmasseur voor honden is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als masseur voor honden.
Na de opleiding kun je aan de slag als masseur voor honden in je eigen praktijk, binnen een (paramedisch) team of in samenwerking met andere therapeuten of specialisten.

Tijdens de opleiding leer je de benodigde kennis over de anatomie, fysiologie en beweging van de hond. Daarnaast gaan we aan de slag met diverse thema's rond gezondheid en welzijn. Tijdens de opleiding is er ruime aandacht voor de praktijk. De praktijk wordt verzorgd door docenten met jaren ervaring in het vak. En natuurlijk niet te vergeten de vele honden die ons als leermeesters de weg wijzen!

 

Kennis delen

Ik, Sandra, ben sportmasseur/bewegingstherapeut voor hond en paard, ben werkzaam als docent en run het opleidingscentrum sportmassage voor honden.nl
Ik heb een passie voor dieren, anatomie, beweging en hun gezondheid. Dit blijft ook altijd de leidraad in mijn werk en ontwikkeling. Elke dag blijf ik me verbazen wat er mogelijk is en hoe dieren kunnen herstellen of hoe we ze kunnen ondersteunen. Er is veel meer mogelijk dan we vaak denken!

In mijn werk als paraveterinair zag ik veel honden met klachten die niet goed konden worden opgelost. In mijn werk als masseur wist ik dat ik veel van deze klachten kon verminderen of zelfs verhelpen. Ik besloot het roer om te gooien en ben fulltime aan de slag gegaan als masseur voor paard en hond en als docent voor de opleidingen.

Ik ben nog steeds heel blij dat ik deze stap heb gemaakt. Ik ben nog iedere dag werkzaam als therapeut en docent en ik wil graag mijn passie, kennis en jarenlange ervaring met jullie delen en je meenemen in de wereld van de hondenmassage.

 

Indeling van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 modules
 

Module 1:

Dag 1: Theorie sportmassage en start met de sportmassage in de praktijk
Dag 2: Theorie anatomie en fysiologie, afgewisseld met praktijk voelen, palperen en vergelijken
Dag 3: Sportmassage in de praktijk, massage van de voorhand en rug
Dag 4: Sportmassage in de praktjik, herhalen vorige les en massage achterhand
Dag 5: Mobiliseren en stretchen
Dag 6: Casussen en oefendag
Dag 7: Examen
 

Module 2:

Dag 1: Integratieve massage, nieuwe handgrepen en technieken
Dag 2: Theorie en massage van hoofd en hals
Dag 3: Theorie wervels, gewrichten en gewrichtsproblemen
Dag 4: Palperen, checken en massage nieuwe handgrepen wervels en gewrichten
Dag 5: Integratieve massage in de praktijk
Dag 6: Casussen en intervisie
Dag 7: Examen
 

Module 3:

Dag 1: Intuïtieve massage, nieuwe handgrepen en technieken
Dag 2: Essentiële oliën en massage
Dag 3: Energie, chakra's en edelstenen
Dag 4: Intuïtieve massage in de praktijk
Dag 5: Casussen en intervisie
Dag 6: Casussen en oefendag
Dag 7: Examen

 

Praktische informatie

Vooropleiding: voor deze opleiding is geen vooropleiding nodig. Iedereen met de juiste intentie en passie voor honden kan aan de opleiding deelnemen.

Voor deelname aan module 2 is het afronden van module 1 vereist.
Voor deelname aan module 3 is het afronden van module 2 vereist.

Duur van de opleiding:
Module 1: 7 lesdagen, incl. examen
Module 2: 7 lesdagen, incl. examen
Module 3: 7 lesdagen, incl. examen

Les locatie en tijden:
Lestijden: van 10.00 uur tot 16.30 uur, de examen dag van 10.00 uur tot +/- 14.00 uur.
Locatie: Weert of Nederweert, afhankelijk van de grootte van de groep.

Groepsgrootte:
Maximaal 6 tot 7 deelnemers om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

Docent(en): Sandra Vinken en Dorien Van de Weyer

Studiebelasting: Na iedere lesdag krijg je huiswerk mee naar huis.
De studiebelasting van het huiswerk is ongeveer 4 uur per week.

Studiemateriaal: Het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag van de module.
Je ontvangt een uitgebreid naslagwerk in de vorm van een reader.

Voor het volgen van de opleiding is geen eigen hond nodig.
Er zijn een aantal lessen waar het mogelijk is een eigen hond mee te nemen, maar dit is niet noodzakelijk.
We hebben gelukkig een heleboel honden die graag langskomen als oefenhond!

Het examen: De laatste dag van iedere module is het examen.
Het examen bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen.
Na het behalen van je examen ontvang je het certificaat:
Na module 1: sportmassage voor honden
Na module 2: integratief masseur voor honden
Na module 3: intuïtief masseur voor honden.
Na het behalen van module 1 kun je al aan de slag als masseur voor honden.

Je investering:
Prijs per module bedraagt: €875,-
Hierbij inbegrepen: reader, examen, koffie, thee en fris.

Vanaf september 2023 gaan helaas de prijzen omhoog:
Prijs per module (7 lesdagen incl. examen): €980,-

Indien gewenst is het mogelijk om de betaling per module te voldoen in 2 termijnen.
Neem hiervoor contact op via e-mail: info@sportmassagevoorhonden.nl

 

2022-2023:

Data module 1: 7 maandagen: 12 september (2022), 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november en 5 december 2022 = VOL
Data module 2: 7 maandagen: 16 januari (2023), 30 januari, 13 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart en 10 april 2023 = VOL
Data module 3: 7 maandagen: 24 april (2023), 8 mei, 29 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli en 10 juli 2023

2023-2024:

Data module 1: 7 maandagen: 4 september (2023), 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november 2023.
Data module 2: 7 maandagen: 8 januari (2024), 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart en 1 april 2024.
Data module 3: 7 maandagen: 15 april (2024), 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni en 8 juli 2024.

 

Inschrijven of meer informatie

Wil je graag inschrijven voor de opleiding? Via de onderstaande inschrijf link kun je inschrijven voor de verschillende modules.

Heb je interesse in de opleiding, maar wil je graag eerst persoonlijk contact om af te stemmen of de opleiding en het opleidingscentrum bij je passen?

Heb je nog vragen over de opleiding?

Neem gerust contact op via e-mail, whats app of telefoon!

Tel. +31 (0)6-43418376
E-mail: info@sportmassagevoorhonden.nl

© 2018 - 2023 Sportmassage voor honden .nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel